Ustanovljena ženska ekipa v flag footballu

Letošnja sezona se počasi bliža koncu. Naša ekipa se je trudila in dosegla odlične rezultate, a to še ni vse. Največji uspeh je dosegla prav zdaj na samem koncu sezone pred svojim prvim rojstnim dnevom. Ustanovitev ženske flag footboll ekipe v Velenju je najlepše darilo, ki smo ga lahko prejeli.

Verjamemo, da bo ta poteza našega kluba v prihodnjem obdobju pomembno pripomogla k dvigu nivoja flag footballa v Sloveniji. O sami ustanovitvi ženske selekcije bo najboljše povedal naš glavni trener Aleš Makuc:
– Glede na to, da je nekaj punc že treniralo skupaj s fanti, smo se odločili, da jih “ločimo”. Pridobili smo nekaj novih igralk in se prvič (s pomočjo nekaj “importov”) predstavili na ravno zaključenem Jungle Bowlu v Domžalah. Punce so napredovale iz tekme v tekmo na samem turnirju in na koncu zasedle odlično 4.mesto. Glede na videno lahko rečem, da se za ženski flag v Sloveniji ni potrebno bati. Tudi v našem klubu, Velenje Črni Rudarji, bomo poskrbeli za interno širitev ženske ekipe kot tudi za vzpodbujanje drugih ekip, da uvedejo to selekcijo. – je povedal glavni trener Aleš Makuc.
– Zelo sem vesela, ker imam po dveh letih premora možnost trenirati šport, ki ga obožujem. V Srbiji sem vajena ekipe, ki deluje kot ena družina, in vesela sem, da smo tradicijo nadaljevali tudi v Sloveniji. Glede na to, da je klub nov, menim, da smo v prvem letu obstoja dosegli odlične rezultate. Po odigrani sezoni državnega prvenstva z našimi fanti sem dobila veliko željo sestaviti žensko ekipo in to nam je tudi uspelo. Smo na dobri poti, da zgradimo močno in kakovostno ekipo, ki bo kos vsem ostalim ekipam, s katerimi se bomo pomerili. Na koncu so najpomembnejši skupni trenutki, velika prijateljstva in spomini, ki jih ustvarjamo skupaj, in mislim, da se to s to ekipo da doseči. Ponosna sem, da sem del ekipe Black Miners. – je povedala Katarina Krivokuća, ki je med drugim igralka z največ izkušnjami v ekipi in kapetanka ženske selekcije.

Dekletom želimo veliko sreče na prihajajočih tekmovanjih !