Jungle Bowl 2022

Tretji mednarodni turnir v Flag Footballu, na katerem sodeluje naša ekipa, je Jungle Bowl. Turnir poteka na igrišču Domžalskih Tigrov, kjer se pričakuje velik obisk tako tujih kot domačih ekip.

Flag football je v zadnjih nekaj letih doživel ekspanzijo v Evropi. Ta brezkontaktni šport, drugačen, bolj dinamičen, bolj razburljiv od tistega, kar vsak dan spremljamo po televiziji, vse bolj pridobiva pozornost slovenskega občinstva. V Sloveniji trenutno poteka državno prvenstvo v šestih različnih selekcijah: člani, članice, U17, U15, U13 in U11. Domžalski tigri bodo letos izvedli mednarodni turnir v dveh selekcijah za članice in člane. Naša ekipa bo predstavila obe naši selekciji. – z dogajanjem nas je seznanil predsednik kluba Lazar Stojanov

Naša članska ekipa, čeprav mlada ekipa, je bila letos zelo aktivna. Za nami je veliko število turnirjev in prijateljskih tekem. Jungle Bowl je naš zadnji letošnji turnir, po njem naši fantje odhajajo na kratek zimski oddih, nato pa se začnejo nove priprave za naslednje leto.

– Najprej bi se rad zahvalil ekipi za močne treninge in predanost vseh. Z nepričakovanim preobratom v drugem delu državnega prvenstva nam je uspelo pokazati, da se čudeži dogajajo. Sedaj s še močnejšo obrambo in hitrim napadom vstopimo v DŽUNGLO. Ekipa Srečno ! – je za našo stran povedal drugi podajalec in obrambni igralec Petar Maletić.

Po drugi strani pa se prvič v našem mestu ustanavlja tudi ženska selekcija. Nekaj ​​deklet je že igralo v mešani ligi državnega prvenstva, sedaj pa se bodo naše članice prvič predstavile javnosti v Domžalah. Upamo na čim boljšo uvrstitev in želimo veliko sreče našim dekletom.

-To bo prvi turnir za našo precej novo žensko ekipo in vsekakor upam da še zdaleč ne zadnji. Začele smo se pripravljati po koncu lige in osebno se ga že zelo veselim da vidim kako bomo punce sodelovale, prvič brez pomoči fantov. Verjamem da bomo zelo uživale in komaj čakam da stopimo na igrišče. – za naše novice pove Mateja Ferk

EKIPA SREČNO !